hétfő

Vérkémia

Most annak a keresztmetszetét fogják látni töprengtem hangosan első gyerekemmel gömbölyűn a vizsgálati váróban a párom fülének, amilyen állapotban most vagyok. Most rettegek,  ami biztosan hat a vérem összetételére. De tíz perc múlva már megkönnyebbült és boldog leszek, ami meg kell, hogy mutatkozzon a vérem kémiájában is. Azaz ők csak akkor találkozhatnának jó értékekkel, ha valahányszor, amikor vizsgálnak, már a vizsgálat után lennék.
Gyerekkoromban a kémiatanárnő fölött laktunk. Mindig, amikor együtt mentünk föl a liftben, biztosított róla, hogy alig várja, hogy taníthasson. Én mosolyogtam kényszeredetten tizenegy éves koromig, amikor meghalt. Az özvegye az iskola másik kémiatanárnőjét vette el, mire hetedik osztályos lettem, így újfent igazzá vált, hogy a kémiatanárnő fölött laktunk. Ő sosem mondta, hogy örül, hogy taníthat, én meg sosem tudom meg, szerettem volna-e a kémiát, ha az tanította volna, aki alig várta. Hogy akkor kellett volna-e Anita Nair Hölgykupéja a kémiatanárnő történetével, aki úgy látta a munkatársait, mint kémiai elemeket és vegyületeket - faltam a betűket, majd' belefúltam.
Azt, hogy hogyan látjuk a világot, és mik a tapasztalataink, az határozza meg, hogy fölnőtt korunkra milyen kémiai koktélhoz szoktunk hozzá - mondja dr. Joe Dispenza. A kémiai koktélunkat a gondolati mintáink és az abból keletkező érzelmek keverik. Van, aki keserű koktélhoz szoktatta magát, őt minden kibillenti az egyensúlyi állapotából, ami nem keserű. A testelme követeli a megszokott koktélját, akármilyen is az, ezért az összetételén nem lehet hebrencs változtatni. Csak lassan, szépen.
Majdnem, ahogy a csillag megy az égen.


forrás


2 megjegyzés:

  1. Engem tanított mindkét tanár - rögtön felismertem őket a történetedből. Az első testnevelés órán, a másik kémián.
    Egyik tantárgy sem hagyott maradandót a vérképemben. Vagy mégis?   :)

    VálaszTörlés
  2. :D Szerintem biztosan!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...